Wist u dat:

- door het vele ontsmetten van de handen met desinfectie gel de natuurlijke nagels kunnen uitdrogen, daardoor ook iets gaan krimpen? dit kan er toe lijden dat de kunstnagel los komt te zitten van de natuurlijke nagel. Een goede verzorging van de nagelriemen is de beste oplossing om dit te voorkomen, gebruik hiervoor een nagelriem olie en smeer minimaal 2x daags de riemen goed in, tevens is een goede hand créme ook geen overbodige luxe om uitdroging te voorkomen.

- een vette huid te herkennen is aan veel glans, zichtbare poriën, en vaak veel onzuiverheden heeft. Gebruik hiervoor ook een speciale crème voor een vette huid, twijfelt u aan u huidtype laat er dan naar kijken door een schoonheid / huidspecialist

- je een vermoeide huid herkent aan diepere neus / lippen plooien, donkere kringen en een matte doffe of grauwe uitstraling, gebruik extra boosters, nacht crèmes, serums en maskers om u huid weer te doen stralen.

- dat gewone zeep je bescherm talg laag aantast, gebruik daarom een face wash of een lotion.

- er wel degelijk verschil zit in een dag of nacht crème, een dag crème werkt beschermend tegen de weersinvloeden, make-up en bevatten een uv- filter, deze zijn in de nacht niet nodig. in de nacht hersteld de huid, daarom is een nacht crème voedend, herstellend en vocht inbrengend. 

- een dikke laag crème geen enkele meerwaarde heeft als een dunnere laag, de huid neemt niet meer op als nodig dus eigenlijk zonde van je product. 

- je beter een oog crème kan gebruiken onder de ogen, dit doordat de huid dunner is onder de ogen, en de crème sneller wordt opgenomen. Een oogcrème bevat andere bestandsdelen als een gezicht crème.

- het zeker beter is bij een ouder wordende huid een gezichtsverzorging te gebruiken, dit omdat de ouder wordende huid minder snel hersteld, dit komt door de afname van collageen, daarom kan de huid zeker een steuntje in de rug gebruiken.

- je de huid voor het slapen niet reinigt er nog sporen van vervuilde stofdeeltjes op de huid zitten, of sporen make-up, sterker nog de schadelijke stoffen zullen gedurende de nacht in de huid trekken. 

- Het reinigen van het gezicht in de ochtend ook erg belangrijk is ( in de nacht hersteld de huid en zal de huid zweten om afvalstoffen te verdrijven. als je alleen water gebruikt zullen de afvalstoffen die in de nacht geproduceerd zijn niet voldoende worden verwijdert, als je daarna een crème aanbrengt zal de huid deze niet voldoende kunnen opnemen ( Denk aan vet op u aanrecht en probeer dit met alleen water weg te krijgen) Gebruik daarom een reinigings product of een micellar water in de ochtend. Zo zorg je dat de huid goed schoon is en de dag crème beter wordt opgenomen, en dus ook beter zijn werk kan doen

- Het beter is geen waterproof mascara te gebruiken, deze breekt sneller je wimpers af en zal op langer termijn de wimpers doen beschadigen ( een goede mascara loopt bij bijvoorbeeld regen niet zomaar uit, een waterproof mascara is gemaakt voor als je echt gaat zwemmen of met veel water in aanraking komt. Mocht je deze toch willen gebruiken gebruik dan een reiniger die speciaal gemaakt is om waterproof make-up te verwijderen.

- Je make-up beter blijft zitten als je een goede primer gebruikt, en u huid beter beschermt tegen make-up. Een primer zorgt dat je huid zacht blijft, poriën sluit zodat de make-up er niet in kan ophopen, tevens vult het de fijne rimpels op zodat je huid er gladder uitziet.

- een primer ook gebruikt wordt om ophoping van oogschaduw tegen te gaan, door middel van een klein beetje primer op de oogleden te tippen zorgt het dat het de hele dag blijft zitten en niet ophoopt in de oogplooi.

- Een gezonde huid niet alleen van buitenaf voeding nodig heeft,  goede voeding en voldoende water zorgen al dat de huid verbetert en gezonder wordt.

1 x per week het goed is u huid te exfoliëren / scrubben zodat de dode huidcellen verwijdert worden, u huid beter doorbloed, het verlicht pigment vlekjes, bevordert de bruining,  verfijnt de huid textuur, zorgt dat u een frisse schone huid krijgt, ook helpt dit extra als u gevoelig bent voor acne/comedonen.

- er veel mensen de verkeerde producten gebruiken, als u huid trekkerig aan voelt na bijv. het douchen, is dit niet altijd per definitie een droge huid. Dit kan ook aanduiden dat de huid vocht arm is en extra gehydrateerd moet worden, als de huid niet schilferig is, heeft u meestal een gecombineerde huid.

- een droge huid vaak schilferig is, en deze echt vocht boosters nodig heeft. Ook kunt u dagelijks een olie gebruiken om de droge huid extra te verzorgen. zorg hierbij wel voor een natuurlijke olie.

- de meeste mensen een gecombineerde huid hebben? de T zone is vaak wat vettiger als de rest van het gelaat, dit is het meest voorkomend huidtype.

- dat er door gebrek aan vocht in het lichaam vaak wallen ontstaan, drink voldoende water zo zult u zien dat de wallen al verminderen. ( dit geld alleen voor vocht onder de ogen, en niet voor vetophopingen onder de ogen) 

- de meeste mensen pas beginnen met een goede verzorging als de huid ouder wordt? helaas is het dan moeilijker de huid weer vitaal te krijgen. Het beste is om je huid rond je tiener jaren je al goed te verzorgen met geschikte producten. De specifieke problemen komen rond je 22e levensjaar. Vaak  gaan jongeren later naar bed, dragen veel make-up, beginnen met het drinken van alcohol etc. kortom een drukke levensstijl, die de huid geen goed doet.  Het is dus belangrijk de huid goed te reinigen, hydrateren en te beschermen

- een crème ongeveer 26 seconden nodig heeft om de huid in te dringen, dus verkeerde crèmes met chemische bestanddelen komen in die korte tijd al in de bloedbaan terecht.

- een serum een oppepper is voor je huid, deze zijn altijd meer geconcentreerd, werken als een katalysator voor je crèmes, 

- een serum meestal kostbaarder is omdat deze een stuk geconcentreerder zijn door de samenstelling van werkzame stoffen en daardoor zeer effectief werken. de werkstoffen bestaan uit kleine moleculen die dieper de huid in werken.

- een serum zo geconcentreerd is je ook maar heel weinig nodig hebt en daardoor zuinig in gebruik is.

- ampullen zitten meestal in een glazen flesje, deze werkstoffen zijn meestal voor eenmalig gebruik, deze werken zeer efficiënt omdat ze hoog gedoseerd zijn en diep in de huid indringen.

- een serum / ampul snel resultaat geven, bijvoorbeeld rimpels verminderen, verstevigen, liften, hydrateren of soms juist om de huid te ontdoen van verouderde cellen. na een week zie je je huid al verbeteren, en na een maand zie je aanzienkijk veel verschil. dit komt door de werkzame stoffen.

- een goed masker vol werkstoffen zit en daardoor direct effectief is, je hebt verschillende maskers die reinigend, voedend of peelende werken. Bovendien is een masker ontspannend voor de huid en ondersteunt de dagelijkse verzorging.

- als je een vermoeide blik hebt na een avondje weg/ laat naar bed, je een oog crème kan mengen met een klein beetje camouflage / of foundation om de kringen of vermoeide huid weg te werken.

- door af en toe voor de spiegel rare bekken te trekken, je gezicht een soort van gymnastiek geeft. Je spieren in je gezicht hierdoor groter worden en daardoor je huid weer opvullen. Hierdoor worden de contouren van je gezicht strakker en vervagen lijntjes. bovendien verbetert je doorbloeding.

- je eigenlijk nooit een foundation moet gebruiken die donkerder is als je huidskleur, als je een foundation koopt, moet je hem testen op je kaaklijn. deze moet dan amper zichtbaar zijn, of een teint lichter als je huidskleur. hierdoor voorkom je dat het een masker wordt en je je oneffenheden wegwerkt zonder dat het opvalt dat je foundation draagt, de kleur accentueer je later met een poeder en een blush.

- dat door de zuurgraad van de huid een geur ( parfum) bij iedereen anders kan ruiken.

- door aan de radiator water verdampers te hangen, u huid ook deze vocht opneemt. dit is voor de wintermaanden zeker nodig, de huid wordt droger door de warmte en de vochtarme lucht in huis,  de huid heeft ook veel te verduren door de weersinvloeden van buiten af. Smeer u regelmatig in met een verzorgende lotion/créme en drink voldoende water.

- Harsen van het gezicht vele mensen vreemd vinden? Dit is totaal onnodig omdat ieder gezicht voorzien is van donshaartjes die bij de een meer zichtbaar zijn als bij de ander. Zodra we ouder worden deze donshaartjes langzaam ook dikker worden en steeds meer gaan opvallen, voornamelijk rond de mond en ogen. Dit is voor vele toch een rede deze te laten verwijderen. Harsen is hier het meest effectief en het minst pijnlijk (niet geheel pijnloos). Door het gebruik van een Bijenwas in het gelaat zal het snel en effectief verwijdert worden en na langer termijn steeds langer wegblijven van 6 weken tot wel 2/3 maanden.