Met led-lichttherapie pak je huidproblemen aan en verbeter je tegelijk je algemene huidconditie. Heb je last van acne, rimpels, littekens, pigmentvlekken of oneffenheden? Met deze vorm van huidtherapie komt er licht in de duisternis. De behandeling is niet ingrijpend, pijnloos en zorgt voor een gladde en zachte huid.

 

DE WETENSCHAPPELIJKE FEITEN OP EEN RIJTJE

Led-lichttherapie werkt door middel van verschillende kleuren licht. Bij deze vorm van lichttherapie wordt er met lichtgolven gewerkt en komt er geen warmte vrij, zoals bij laser of IPL wel het geval is. Iedere kleur heeft een specifieke werking op de huid. Zo wordt blauw licht gebruikt voor oppervlakkige huidaandoeningen. Door de antibacteriële functie van blauw led-licht is het uitstekend geschikt voor het bestrijden van acne en mee-eters, omdat de bacteriën zo bij de bron worden aangepakt. Rood licht heeft een andere golflengte dan blauw licht en dringt dieper door in de huid. Wanneer je last hebt van wondjes, huidbeschadigingen door zonlicht, pigmentvlekken of een verslapte huid, dan ben je gebaat bij rood licht. Dit licht werkt huid verbeterend en huid herstellend doordat de doorbloeding wordt gestimuleerd en de productie van collageen en elastine extra wordt aangewakkerd; allemaal essentiële proteïnen die je huid strak en soepel houden! Rood licht gecombineerd met de helende werking van infrarood licht zorgt ervoor dat je huid zichtbaar en voelbaar verbetert: de huid verstevigt en rimpels verminderen dankzij lichttherapie.

 

GOED OM TE WETEN

  • Een behandeling met lichttherapie duurt tussen de 15 en 30 minuten.
  • Deze behandeling is niet geschikt voor wie gevoelig is voor licht.
  • Wist je dat licht helpt bij een winterdepressie? Hello, vitamine D 
  • Een led-lamp is in feite ook een UV-lamp. Bij een lichttherapielamp wordt er een kleiner bereik aan golflengten aan uv-licht uitgestraald dan bij lamp met UV.
  • Heb je epilepsie, porfyrie of ben je in verwachting? Vraag dan advies aan je huisarts om te kijken of je een behandeling met led-licht kunt ondergaan.
  • Na een behandeling is er geen hersteltijd (dus geen roodheid of schilferende huid).
  • Lichttherapie vermindert klachten aan de huid en helpt dus ook bij eczeem of psoriasis.

Ik zal de intensiteit van het licht (de kleur) afstemmen op jouw huidprobleem. Met led-licht werk je op non-invasieve wijze aan een gezondere en mooiere huid. Het is snel, doeltreffend en vereist geen downtime, waardoor je lichttherapie ook vlak voor een belangrijke dag kunt ondergaan. 

Afhankelijk van de Huid, krijgt u het beste resultaat met een kuur van 4 tot 6 weken, en dit kan herhaald worden 2 tot 4 keer per jaar,  deze behandeling duurt gemiddeld 45 min incl. de juiste verzorging.

* reiniging, peeling, serum, led-therapie 15 tot 30 minuten, verzorgende dag/nacht creme.

per behandeling € 35,-

kuur van 6 behandelingen € 175,-

 

Rood licht:

Rood licht komt diep in de huid en werkt huid verbeterend (anti-aging en het stimuleren van collageen en elastine productie). Het stimuleert ook de doorbloeding van de huid en is daarom ideaal voor de behandeling van pigmentvlekken, zonlichtbeschadigingen, wondjes, huidverslapping en huidveroudering. Vermindert donkere kringen onder de ogen en zorgt voor een gelijkmatige huidskleur

Groen licht:

Groen licht heeft een kalmerende werking (denk aan huidschade door de zon), vermindert hyperpigmentatie (pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, roodheid) werkt stress reducerend en vordert de lymfestroom, werkt ontgiftend waardoor de huid minder geïrriteerd en gevoelig is. Uit onderzoek blijkt dat groen licht ook een antidepressief effect te hebben (winterdepressie).

Geel licht:

Geel licht biedt een oplossing voor de gevoelige/allergische huid en zorgt voor een reinigende werking en ondersteunt de ontwikkeling van de endocriene functies. Vermindert ontstekingen, het kalmeert de huid door de circulatie te bevorderen en een versterking van het immuunsysteem te bewerkstelligen. Kan gebruikt worden om eczeem en zonnebrand te behandelen, of na een cosmetische ingreep om de huid beter te doen herstellen (bijv.  Filler, botox, ontharing etc.,)

Paars licht:

Paarse licht stimuleert het produceren van collageen en werkt verstevigend, vocht-inbrengend en hydraterend. Geschikt voor gebruik bij rimpels en voortijdige acne-gevoelige huid.

Blauw licht:

Cyaan licht kalmeert de slappe en oververmoeide huid (ook rokershuid) en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. Helpt bij ontstekingen van de huid van littekens of bacteriën die acne of vette huid veroorzaken. Zorgt voor een gelijkmatige huidskleur en verbetert de textuur.